Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου 2013

Η συνταγή που σας προτείνουμε για τις γιορτές! (Μοσχαράκι κοκκινιστό με δαμάσκηνα)

O chef του ARCADIA DESIGN HOTEL για λαμπερές και γευστικές γιορτές, προτείνει 
"Μοσχαράκι κοκκινιστό με δαμάσκηνα και πουρέ με σελινόριζα και μοσχολέμονο".
Το arcadia portal μας έκανε την τιμή να το παρουσιάσει στην σελίδα του και μπορείτε να το δείτε και μέσα από το video που γυρίστηκε στην κουζίνα μας.


http://www.arcadiaportal.gr/news/xristougenniatiki-suntagi-apo-ton-sef-tou-arcadia-hotel-video


Τα υλικά της συνταγής για όποια νοικοκυρά ενδιαφέρεται από μόνη της να το μαγειρέψει είναι τα εξής:
1 κιλό μοσχαράκι, προτιμάται κιλότο ή ελιά, για να είναι μαλακό, 300 γρ. αποξηραμένα δαμάσκηνα, 2 κρεμμύδια μέτρια, 1 κουταλιά της σούπας μέλι κατά προτίμηση θυμαρίσιο, 6-8 κόκκοι μπαχάρι ολόκληρο, 2 τεμάχια πράσο, 1 κλωναράκι δενδρολίβανο 2 κλωναράκια θυμάρι, 1 φλιτζάνι τσαγιού μαυροδάφνη, ½ φλιτζάνι τσαγιού πολτό ντομάτας, ½ φλιτζάνι τσαγιού τοματάκια κονκασέ κονσέρβα, 1 σκελίδα σκόρδο, 2 κουταλιές σούπας κύμινο τριμμένο, λίγο αλάτι, λίγο πιπέρι.
Ξεκινώντας την εκτέλεση ρίχνετε το ελαιόλαδο το αφήνετε να κάψει και σοτάρετε τε ψιλοκομμένα κρεμμύδια και πράσο. Αφού προσθέσετε το κρέας, το σοτάρετε με τα υπόλοιπα υλικά για λίγο, έπειτα ρίχνετε τον πελτέ , προσθέτετε αλάτι, πιπέρι, το κύμινο και το μπαχάρι. Βάζετε έπειτα τη μαυροδάφνη και ανακατεύεται έως ότου εξατμιστεί το αλκοόλ. Βάζετε τα τοματάκια κονκασέ και ρίχνετε νερό μέχρι εκεί που πρέπει για να σκεπαστεί το κρέας. Αφήνετε να βράσει για περίπου μιάμιση ώρα και στο τέλος προσθέτετε το μέλι και τα δαμάσκηνα αφήνοντάς τα περίπου για ένα εικοσάλεπτο.
Για τον πουρέ σεληνόριζας τα υλικά που θα χρειαστούν είναι:
1 κιλό σεληνόριζα, 500γρ. πατάτες, 3 κουταλιές της σούπας βούτυρο, 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο, 1 φλιτζάνι τσαγιού γάλα, 1 κουταλιά του γλυκού ξύσμα μοσχολέμονου, αλάτι, και λευκό πιπέρι.
Για την εκτέλεση:
Πλένουμε και καθαρίζουμε τη σεληνόριζα από τον εξωτερικό φλοιό και τις πατάτες, κόβουμε σε κύβους τη σεληνόριζα και τις πατάτες, τις σκεπάζουμε με λίγο νερό, τις βράζουμε μέχρι να γίνουν τρυφερές για 20 λεπτά.
Στη συνέχεια σουρώνουμε τα λαχανικά και τα πολτοποιούμε. Σε μια κατσαρόλα, βάζουμε 3 κουταλιές της σούπας βούτυρο, ρίχνουμε μέσα τον πουρέ λαχανικών και ανακατεύουμε με δύναμη, μέχρι να απορροφηθεί όλο το βούτυρο.
Μετά προσθέτουμε λίγο-λίγο το γάλα, το οποίο πρέπει να είναι χλιαρό, και ανακατεύουμε μέχρι ο πουρές να πάρει την υφή που επιθυμούμε. Τέλος, αρωματίζουμε με ξύσμα μοσχολέμονου και χυμό και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου