Πέμπτη 17 Απριλίου 2014

Σκοπός η ανάδειξη Αρκαδικής παραγωγής / 8ο Αρκαδικό Πανόραμα


8ο Αρκαδικό Πανόραμα 2-7 Μαΐου στη ΒΙΠΕ Τρίπολης
Το Επιμελητήριο Αρκαδίας θα πραγματοποιήσει και φέτος την έκθεση που διοργανώνει κάθε δύο χρόνια με την επωνυμία «Αρκαδικό Πανόραμα» . Το φετινό 8ο Αρκαδικό Πανόραμα θα ανοίξει τις πύλες του στην Βιομηχανική Περιοχή Τρίπολης στις 2 Μαΐου και θα ολοκληρωθεί στις 7 Μαΐου.
Σκοπός της έκθεσης σύμφωνα με τα όσα αναφέρθηκαν στη συνέντευξη τύπου που παραχώρησαν από κοινού ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Γιάννης Μπουντρούκας, ο πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής της έκθεσης Ανδρέας Σύριος και ο πρόεδρος της Άλφα Εκθεσιακής Άγγελος Καραμπίκας και η αντιπεριφερειάρχης Ντίνα Νικολάκου σήμερα το μεσημέρι είναι η όσο το δυνατόν μεγαλύτερη συμμετοχή εκθετών αλλά και επισκεπτών.
Η έκθεση έχει γίνει πλέον θεσμός και κάθε φορά γίνεται καλύτερη και πιο οικονομική για τους εκθέτες, όπως τόνισε ο κ. Μπουντρούκας. Φέτος θα πραγματοποιηθεί μία σειρά εκδηλώσεων όπως το Συνέδριο Αγροτουρισμού και Παραδοσιακών Προϊόντων, το Πελοποννησιακό Φεστιβάλ Γεύσεων, ημερίδα για το φυσικό αέριο,  αλλά και διάφορα δρώμενα για μικρούς και μεγάλους. Γίνεται και μία προσπάθεια ώστε να έρθουν έμποροι από το εξωτερικό ,προκειμένου να προωθήσουν τα Αγροτικά/Παραδοσιακά Προϊόντα στο εξωτερικό, και να ενημερώσουν τους εκθέτες – επιχειρήσεις για τις δυνατότητες και τις ευκαιρίες των αντίστοιχων αγορών αλλά και για τις προϋποθέσεις εισόδου σε αυτές.
Ο πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής Ανδρέας Σύριος αναφέρθηκε στο κόστος των περιπτέρων που ανέρχεται στα 29 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο. Τόνισε επίσης και το γεγονός ότι παρόλο που είμαστε μέσα στην κρίση κατάφεραν να προγραμματίσουν  και φέτος το Αρκαδικό Πανόραμα το οποίο βασίζεται στον πρωτογενή τομέα και έχει στόχο τη συμμετοχή εκθετών από όλους τους κλάδους.
Ο πρόεδρος της Άλφα Εκθεσιακής Άγγελος Καραμπίκας επεσήμανα ότι η συμμετοχή μέχρι στιγμής είναι μεγάλη και ικανοποιητική, αφού και η τιμή του περιπτέρου είναι πολύ καλή για μία τέτοια έκθεση. Το 8ο Αρκαδικό Πανόραμα θα επισκεφθούν 10-15 αγοραστές από όλη την Ευρώπη οι οποίοι θα θέλουν να δουν δυνατές επιχειρήσεις, αλλά και θα καλυφθεί εκτός από τα τοπικά και από Αθηναϊκά Μέσα, αφού θα έρθουν περίπου 15 δημοσιογράφοι.
Ο πρωτογενής τομέας σε συνδυασμό με τον τουρισμό είναι οι βασικές παράμετροι βάσει των οποίων θα έρθει η ανάπτυξη στην Πελοπόννησο, τόνισε η  αντιπεριφερειάρχης Ντίνα Νικολάκου. Στόχος της έκθεσης αλλά και της Περιφέρειας Πελοποννήσου είναι να πάμε ακόμα καλύτερα, αν ενώσουμε τις δυνάμεις μας θα τα καταφέρουμε, δήλωσε.
για κρατήσεις δωματίων στον ξενοδοχείο Arcadia Hotel κάντε κλίκ εδώ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου