Δευτέρα 17 Μαρτίου 2014

Πάσχα στην Τρίπολη /Διαμονή στην Τρίπολη



Το Πάσχα στην Τρίπολη είναι πραγματικά μια απέραντη γιορτή. Όλη η μεγάλη Εβδομάδα περνάει κατανυκτικά, με την ευλαβή νηστεία και τις λειτουργίες στους ναούς που συνταράσσουν τις καρδιές. Τη Μεγάλη Παρασκευή όλοι οι επιτάφιοι ενώνονται σε ένα ποτάμι πίστης μπροστά από τον επιβλητικό Μητροπολιτικό Ναό του Μεγάλου Βασιλείου.
Από την Ανάσταση και μετά όλη η πόλη ενώνεται για να γιορτάσει το μέγα γεγονός. Τότε είναι που ανάβει το γλέντι. Πυροτεχνήματα κάνουν τον ουρανό να λάμπει. Ο Δήμος της Τρίπολης έχει μια μακρά παράδοση, ευγενή, που συνεχίζεται πάντα.
Τη Λαμπρή όλα τα καλά του Θεού προσφέρονται δωρεάν στους ντόπιους και τους ταξιδιώτες. Εκλεκτά ψητά, αυγά, τσουρέκια και κρασί υπάρχουν σε όλη την πόλη, από την Πλατεία του Αγίου Βασιλείου μέχρι την Πλατεία του Άρεως.
Όλος ο κόσμος γίνεται μια απέραντη παρέα. Τα παιδιά βέβαια έχουν την τιμητική τους. Παραδοσιακοί χοροί και τραγούδια δίνουν άρωμα Ελλάδας στην αναστάσιμη ημέρα. Πραγματικά το Πάσχα στην Τρίπολη μένει αξέχαστο σε όποιον το ζήσει. Και δεν είναι λίγοι οι ταξιδιώτες που το έχουν κάνει θεσμό να βρίσκονται κάθε χρόνο εδώ για να νιώσουν την πασχαλιάτικη ατμόσφαιρα με τον αυθεντικό αρκαδικό τρόπο.

Για τιμές και κρατήσεις στο Arcadia Hotel πατήστε εδω




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου