Δευτέρα 13 Ιανουαρίου 2014

Ονειρεμένη εκδρομή με αφετηρία την Τρίπολη




Ξεκινώντας από την Τρίπολη και μετά από μια ονειρεμένη διαδρομή  μόλις 14 χλμ μέσα στην φύση, μπαίνεις στην επικράτεια της Φελάνδρου. Όλα τα χωριά είναι εξαιρετικά διατηρημένα και πετρόχτιστα. Ένας πλάτανος σε κάθε πλατεία είναι το σημείο συνάντησης των ντόπιων. Τρεχούμενα νερά, ποταμάκια, νερόμυλοι, αιωνόβια δέντρα, δημιουργούν τοπία απίστευτης ομορφιάς κάθε εποχή.

Στην Δαβιά ή στις Δαβιές,  οι πολλές εκκλησίες είναι αληθινά στολίδια. Οι ταβέρνες εκεί φημίζονται για τις μοναδικές τους συνταγές. Πρόκειται βέβαια για έναν ηρωικό τόπο, μιας και η συμβολή του ήταν μεγάλη στην επανάσταση.

Από την Δαβιά προχωρώντας , φτάνεις στο υπέροχο Χρυσοβίτσι, μόλις 21χλμ από την Τρίπολη και ένα από τα ορεινότερα χωριά της Πελοπονήσσου. Εδώ λειτουργεί το μουσείο δασικής ιστορίας, το ιστορικό κτήριο που μέχρι το 1972 ήταν εργοστάσιο ξυλείας.
Το Χρυσοβίτσι είναι πνιγμένο στα έλατα και η διαδρομή για να φτάσεις εδώ είναι απολαυστική.


Φτάνοντας κανείς στην Φάλανθο 7 χλμ από το Αρκουδόρεμα, βρίσκεται το μοναδικό Λιμποβίσι, το χωριό που γέννησε τον Κολοκοτρώνη. Το ανακαινισμένο πατρικό του γέρου του Μοριά και η εκκλησία του Αγίου Ιωάννου με την μακραίωνη ιστορία της αποτελούν , αποτελεί προσκυνηματικό τόπο για πλήθος επισκεπτών.


Στην δροσερή πλατεία, λειτουργεί από το 2006 ένας πρότυπος χώρος αναψυχής, που μπορείς να προμηθευτείς ντόπια και αγνά προϊόντα.

Η συνολική απόσταση που θα διανύσετε με το αυτοκίνητο σας είναι 30 χλμ από την Τρίπολη.

Tο γραφικό χωριό Χρυσοβίτσι με τα ταβερνάκια

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου